Tour de France Femmes'te başarılı bir zaman denemesi sonrası Marlen Reusser, liderlik sarı mayosunu elde etti ve zorlu etaplardaki mücadeleye hazırlanıyor.
İsviçreli bisikletçi Marlen Reusser, Tour de France Femmes’in 4. etabında gösterdiği üstün performansla zamana karşı yarışını kazandı ve sarı mayo unvanını elde etti. ‘Dijon Projesi’ olarak adlandırdığı bu başarıyla Fransa’nın Dijon kentinde dört saniyelik bir farkla Hollandalı şampiyon Lieke Nooijen’i geride bıraktı. Rekabetin sıcak olduğu bu etapta, Reusser, rakibi Demi Vollering’e 17 saniye, Kasia Niewiadoma-Phinney’e ise bir dakika gibi önemli bir fark açmayı başardı.
Reusser, bu zaferle birlikte artık ‘Nice Projesi’ olarak adlandırdığı bir sonraki hedefinde sarı mayosunu korumak için mücadele edecek. Ekibi Movistar ile birlikte özellikle Ardéche ve Mont Ventoux geçişlerinde zorlu rakiplerine karşı koymaya hazırlanıyor. Reusser, “Takımım çok motive ve bu projeyi gerçekleştirmek için her şeyi yapacak. Fakat bisiklet yarışlarında her şeyin nasıl gelişeceğini asla bilemezsiniz,” şeklinde düşüncelerini paylaştı.
Reusser, liderliğini korumak için dikkatli olması gerektiğini belirtirken, rakiplerinin taktiklerini de analiz ediyor. Şu anda Vollering’in takımının onu zorlayacak kadar güçlü olmadığını düşündüğünü belirtti. Ancak, önümüzdeki etaplardaki rekabetin oldukça çetin geçmesi bekleniyor. Reusser, diğer üst düzey yarışçılarla arasındaki farkı koruyarak Nice’e ulaşmayı hedefliyor.
Son etaba yaklaşırken, rekabetin giderek kızışması ve her an yeni stratejilerin devreye girmesi muhtemel görünüyor. Bu vesileyle, ilk sarı mayo başarısının ardından kahramanı bu zorlu süreçte izleyeceğiz.



