Evenepoel Tarih Yazdı, Dördüncü Kez Zamana Karşı Kazandı

Remco Evenepoel, Montreal'deki UCI Yol Dünya Şampiyonası'nda dördüncü kez bireysel zamana karşı galibiyetini elde etti.

Montreal’de gerçekleştirilen UCI Yol Dünya Şampiyonası’nın açılış gününde, Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel tarih yazdı. 39.2 kilometrelik hızlı parkurda, dördüncü kez art arda zamana karşı galibiyetine ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Evenepoel, yarışın başlangıcından itibaren mükemmel bir performans sergileyerek, 44 dakika 53 saniyelik süresiyle rakiplerine önemli bir fark attı.

İtalya’dan Filippo Ganna, 57 saniye geride kalarak gümüş madalyayı aldı. Genç Fransız bisikletçi Paul Seixas, 1:13 farkla bronz madalyanın sahibi oldu. Evenepoel, bu başarıyla birlikte, Fabian Cancellara ve Tony Martin ile eşitlenerek dört galibiyete ulaşan efsanevi bisikletçilerle aynı kategoride yer aldı.

Evenepoel, yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Buraya dördüncü kez kazanmak için geldim ve bunu başardım. Takımıma ve Specialized’e teşekkür ederim,” dedi. Ayrıca yol boyunca hissettiği mükemmel duygulardan bahsederek, zorlu parkurun hem başlangıcı hem de bitişinin teknik olduğunu ifade etti.

Yarışta dikkat çeken diğer isimlerden biri, güney Afrikalı Byron Munton oldu. Munton, ilk zaman kontrollerinde en hızlı süreleri yakalayarak dikkatleri üzerine çekti. Ancak Evenepoel’ün performansı, diğer sporcuların önünde bir kez daha farkın açılmasını sağladı. Evenepoel, şimdi pazar günü gerçekleştirilecek yol yarışına odaklanarak, 2022’deki Avustralya zaferini tekrar etmeyi planlıyor.