Merhaba. Asla durmayan adam Fatih Topçu ile beraberiz.

Merhaba. Merhabalar, merhaba arkadaşlar!

Granfondo nasıl geçti?

İyiydi sağol, çok iyi. Çeşme’de İzmir’de yarışmak harika. Hava gerçekten çok güzel. Tam bir İzmir havası oldu. Havadan dolayı biraz korkuyorduk. Mis gibi oldu, herşey çok güzel oldu. 

Etap nasıldı? Beğendiniz mi?

Etap zaten sürekli yarıştığımız bir etap. Sürekli geliyoruz. Üçüncü senem benim bu. Bir kere uzun yarışmıştım bu ikinci kısa yarışım oldu. Parkurun, evet, bazı noktalarında biraz problemler var, zemin açısından ama Türkiye’de böyle, şartlarımız bu. Onun için bence çok güzel. 

Türkiye’de bu yarışların profesyonel bakış açısından etkisi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bugün Türkiye’de üç tane büyük yarış var; maraton, IronMan ve aynı zamanda burada Çeşme’de böyle bir harika yarış var. Buranın geçen sene ile aynı seviyede olması, yani, maratona giden, IronMan’e giden insan var diye düşünürsek, demek ki burası daha çok talep görmüş. Önümüzdeki sene tek başına olsa belki 2000 kişi olacak. Böyle yerlere, yeni insanların gelmesi ve bu camianın böyle böyle gelişmesi çok iyi bir gelişme. Hep gençler geliyor ve iki etapta da hep gençler önde yer alıyorlar, bu da sevindirici bir şey. 

Siz IronMan’e katılmayıp neden buraya katılmayı tercih ettiniz?

Benim başka yarışlarım da var, bir ay sonra başka yarışım da olacak. Bu nedenle mesela yarın benim koşma antrenmanı yapmam lazım. IronMan’e gitsem orada 5-5.5 saat süren zorlu bir yarış yapmam lazımdı. Bu nedenle burada da uzun parkura girmedim, kısa parkurda yarıştım. Bir de Toyota Hybrid parkurunu çok seviyoruz. Biraz da onun etkisi var tabii ki. Bir de burada çok bisikletli var. O gençlerle aramızda daha farklı bir bağ var. Onun için burayı tercih etmemiz daha doğru oldu. 

O zaman bir sonraki sene tekrar buraya gelirsiniz.

Diğer yarışlar seneye farklı tarihlerde olursa hepsine de gideriz. 

Son bir mesajınızı alabilir miyiz?

Buraya herkes gelsin. Çok eğleniyoruz. Burada yarışmak zorunda değilsiniz. Gelin burada güzel, güvenli bir şekilde sürüşümüzü yapalım. Bekleriz. Burası harika. Bu kadar iyi insan iyi ki gelmiş. Bisiklete binen, spor yapan insan kötü insan olamaz. Gelin burada konuşun, muhabbet edin.