Christian Prudhomme, takım otellerinin belirli bir sistemle paylaşıldığını açıkladı.
Tour de France direktörü Christian Prudhomme, Uno-X Mobility takımından Tobias Halland Johannessen’in otellerin kalitesine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Prudhomme, tüm takımların eşit şekilde değerlendirildiğini ve otel tahsisatının titiz bir sistemle yapıldığını vurguladı.
Johannessen, sosyal medya üzerinden odasının kalitesiz olduğunu ve sıcak havalarda terasta yattığını bildirmişti. Alpecin-Premier Tech ve Picnic-PostNL takımları da benzer sorunları paylaştı.
Prudhomme, ASO’nun her etap için 1.850 otel yatağı ayırdığını ve özellikle Fransa’nın bazı uzak bölgelerinde kaliteli otel bulmanın zor olduğunu belirtti. Havanın sıcak olduğu günlerde, özellikle odaların iklimlendirilmemesi problemi dikkat çekti.
Eleştirilerin ardından Prudhomme, takımların konaklamalarında dengeli bir dağılım sağlanacağını garantileyen tek tarafın organizatörler olduğunu ifade etti. “Sonunda tüm takımlar aynı sayıda otel yıldızına sahip olacak,” dedi.



