Olav Kooij, Baloise Belçika Turu’ndan zaferle döndü

Hollandalı sprinter Olav Kooij, Baloise Belçika Turu'ndaki 4. etapta rakiplerini geride bıraktı.

Hollandalı sprinter Olav Kooij, Baloise Belçika Turu’nun 4. etap yarışında büyük bir başarı elde ederek Tim Merlier ve Jasper Philipsen’i geride bıraktı. Bu galibiyet, Kooij’un bu sezonki üçüncü zaferi oldu ve onun Tour de France hedeflerini yeniden gündeme getirdi.

Kooij, sezonuna virüs nedeniyle geç başlamıştı fakat 27 Mayıs’taki Boucles de la Mayenne etaplarında iki zafer elde ettikten sonra hızlı bir şekilde formunu yakaladı. Baloise Belçika Turu’ndaki son yarışta, zor bir finale imza atarak Merlier ve Philipsen gibi deneyimli sprinterleri geride bırakmayı başardı.

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Kooij, bu zaferin kendisine güven verdiğini ve Tour de France’da da bu isimlerle mücadele edebileceğini düşündüğünü dile getirdi. Özellikle bu yıl bazı zorluklar yaşadıktan sonra böyle bir geri dönüş yapmak kendisi için büyük bir tatmin kaynağı oldu.

Kooij, takım arkadaşlarını kaybederek Merlier’in arkasında yer bulmak zorunda kaldı ve slipstream’i kullanarak fotofinişte kazandı. Kooij’un, daha fazla sprint yapma fırsatı bulmak için Visma-Lease’den Fransız takımına transfer olduğu biliniyor. Ancak bu sezon hasta olduğu için beklenen debutunu gerçekleştiremedi.

Takım, Kooij’un Tour de France kadrosuna alınıp alınmayacağını henüz netleştirmedi. Ancak rakiplerinden biri olan Paul Seixas, sezonun başında etkileyici bir performans sergileyerek kendisine hızlı bir Tour 2026 yeri kazandı.