Sofia Gomez Villafañe, Unbound Gravel 200’de Zaferle Ayrıldı

Sofia Gomez Villafañe, Unbound Gravel 200'deki ikinci zaferini elde etti.

Sofia Gomez Villafañe, Specialized Off-road ekibiyle Unbound Gravel 200’deki zorlu mücadeleyi kazanarak, 2022’de elde ettiği şampiyonluğun ardından ikinci zaferini elde etti. Gökyüzündeki güneşin altında gerçekleştirilen yarışta, zorlu hava koşulları ve çamur arasında geçen mücadele, beş kişilik bir sprintle noktalandı.

Yarışı 10 saat 31 dakika 37 saniyede tamamlayan Villafañe, zaferini kutlarken, takım arkadaşı Geerike Schreurs ikinci, Cecily Decker ise üçüncü olarak yarışı tamamladı. Finishta Villafañe, takım stratejisi doğrultusunda Schreurs’un solo ataklarına destek verdiklerini belirtti ve sprintteki başarısının tüm ekibe ait olduğunu vurguladı.

Yarış boyunca çamur ve mücadele eden iklim koşulları, katılımcılar için çeşitli zorluklar oluşturdu. İlk etapta bir grup oluşturan beş bisikletçi, lider konumlarını korumayı başardı. Son tırmanışa kadar hepsi bir arada ilerledi, ardından Schreurs’un yaptığı ani atak ise heyecanı artırdı. Ancak Villafañe, yarışı kazanmak için son anını bekleyerek, son anda yaptığı sprint ile güçlü rakiplerini geride bıraktı.

Unbound Gravel 200, bisiklet tutkunları için her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz anlar yaşattı. Yarışı yerel ve uluslararası birçok bisikletçi katılmasıyla, bir kez daha bisiklet dünyasının dikkatini üzerine çekti.