Puck Pieterse, Dendermonde’da Formunu Buldu

Hollandalı bisikletçi Puck Pieterse, Dendermonde'daki UCI Cyclo-cross Dünya Kupası'nda ikinci gelerek dikkatleri üzerine çekti.

Hollanda’nın genç yıldızı Puck Pieterse, Dendermonde’daki UCI Cyclo-cross Dünya Kupası’nda güçlü bir performans sergileyerek ikinci olmayı başardı. Bu sonuç, onun sezonun başlangıcındaki ilk podyum derecesi oldu ve formunu bulduğunu gösterdi. Pieterse, yarışın başında yaşadığı zaman kaybının etkisinde kalarak, öndeki gruba yetişmeye çalıştı.

İlk tura girerken pozisyonunu kaybettiğini belirten Pieterse, “Başlangıcım mükemmel değildi ve araya sıkıştım. Bu durum zaman kaybı yaşamama neden oldu,” dedi. Önde, Lucinda Brand ve diğer rakipleriyle birlikte güçlü bir mücadele veren Pieterse, her ne kadar hızlı bir ikinci tur geçirse de, Brand’ın kurduğu farkı kapatmayı başaramadı.

Dendermonde’daki parkurun genelde çamurlu ve zorlu olması bilinse de, bu yıl kurak hava nedeniyle zemin hızlı ve geçiş kolaydı. Pieterse, yarış öncesinde bu değişikliklerin kendisi için avantaj yaratıp yaratmayacağını merak ettiğini ifade etti.

Pieterse, beklenmedik bir şekilde rakibi Amandine Fouquenet ile ikinci için mücadele etti ve son turda gücünü artırarak bu podyumu elde etti. “İkincilik için savaştığımı hissettim ve bu benim için önemliydi,” şeklinde konuştu. Gelecek ay Hollanda’daki ulusal şampiyonluk unvanını korumak ve ardından dünya şampiyonasında altın madalya hedefliyor.