Paula Blasi, UAE Takımından Ayrılma Sebeplerini Açıkladı

Paula Blasi, UAE Team L'IMAD'deki karar alma süreçlerinin net olmaması nedeniyle ayrıldığını belirtti.

İspanyol bisikletçi Paula Blasi, UAE Team L’IMAD’daki deneyimini değerlendirirken takım yönetimindeki belirsizliklerin kendisini zora soktuğunu ifade etti. 23 yaşındaki sporcu, takımda uyum sağlamakta zorlandığını ve bazı yönetim kararlarının kendisini tatmin etmediğini açıkladı.

Blasi, bu yılın başlarında La Vuelta Femenina’yı kazanmıştı ve ardından Tour de France Femmes’de liderlik pozisyonlarına göz kırparken, sonunda Elisa Longo Borghini’nin yardımcı sporcusu olarak yarışmak zorunda kaldı. Blasi, takım içindeki yönetimin yeterince açık ve net olmadığını, bu durumun ise takımsal yarışmaların doğallığını etkilediğini söyledi.

UAE’deki belirsizlikler ve hakkında çıkan spekülasyonlar nedeniyle stres yaşadığını belirten Blasi, sözleşme şartları ve liderlik rolleri ile ilgili daha net bir yapı arayışında olduğunu vurguladı. Bu nedenle, Movistar’a geçişinin uygun bir hamle olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Yeni sezon için Movistar’a transfer olan Blasi, Marlen Reusser ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini, liderlik paylaşımının daha net olacağını ve takımda daha iyi bir uyum sağlanacağını umduğunu ifade etti. Geçmişte yaşadığı sorunların kendisine ders olduğunu ve gelecekte başarıya ulaşmak için belirli bir yapı içinde yarışmanın şart olduğunu belirtti.