Evenepoel Zorlu Yükselişiyle Podiumda Kalıyor

Remco Evenepoel, Col du Haag etabında zorlansa da üçüncülüğünü korudu.

Tour de France’ın 14. etabında, Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel, zorlu hava koşullarında mücadele etti. Col du Haag zirvesinde yaşadığı güçlükler sonrası tekrar toparlanarak son kısmı başarılı bir şekilde tamamladı. Evenepoel, etabı 48 saniye geride beşinci sırada bitirirken, genel klasmanda üçüncülüğünü sürdürdü.

Yarışta, ilk yarıda Jonas Vingegaard’ın agresif temposu karşısında zorlanan Evenepoel, ikinci kısımda daha dengeli bir hızla ilerleyerek rakipleriyle arasındaki farkı minimize etti. En son Cuma günü Vosges Dağları’nda da benzer bir durumla karşılaşan Evenepoel, bu sefer de zorlu hava şartlarıyla başa çıkmayı başardı.

Etap sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün yağmur yüzünden zorlandım. Soğuk hissettim,” diyen Evenepoel, “Son tırmanışta kendi tempomu buldum ve fazla zaman kaybetmedim,” ifadesini kullandı. Ayrıca, takım arkadaşı Florian Lipowitz ile birlikte hareket ederek zararlarını azaltmayı başardıklarını vurguladı.

Gelecek etaplar için umutlu olduğunu belirten Evenepoel, Pazar günkü Plateau de Salaison etabında daha uygun bir tırmanış olacağını düşündüğünü belirtti. Kendisine ait olan zaman denemesinin de rekabette avantaj sağlayabileceğini ifade etti.