UCI, 2026 Esports Dünya Şampiyonası için taktik ağırlıklı yeni bir format duyurdu.
UCI, 2026 Esports Dünya Şampiyonası’nda yeni bir format uygulamaya koyacak. Bu sistemde, yarışı kazanan yalnızca en hızlı bitiren değil, aynı zamanda en fazla puanı toplayan yarışçı olacak. Yarış, 5 Aralık 2026 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag şehirinde düzenlenecek ve geleneksel yöntemlerin ötesine geçerek daha dinamik bir etkinlik sunmayı hedefliyor.
Bu yeni format, iki aşamadan oluşacak. İlk aşama, sürpriz kontrol noktalarını içerecek ve yarış sırasında belirli mesafelerde ilan edilecek. Yarışçıların, bu kısımdan en hızlı biçimde geçerek puan kazanmaları gerekecek. İkinci aşamada ise her biri 5 km’lik dört tur boyunca daha geleneksel bir puan yarışı gerçekleşecek, ancak bu aşama da rotada çeşitli seçimler yapma imkanı sunacak.
Yarışın ikinci aşamasında, sporcular iki farklı yol arasında seçim yapacaklar. Daha fazla puan sunan dağlık bir rota tercih edilebilirken, düz ve hızlı rota da recovery için dikkate alınabilir. Bu stratejik seçimlerle, sporcuların puanlarını ve enerjilerini en iyi şekilde yönetmeleri gerekecek.
UCI Başkanı David Lapparient, bu yeni formatın yarışçıların hem fiziksel güçlerini hem de taktik kabiliyetlerini göstermelerini sağlayacağını belirtti. Evet, yarışın sonunda şampiyon olabilmek için sadece iyi bir bisikletçi olmak yetmeyecek; aynı zamanda doğru stratejiler geliştirip uygulamak da büyük önem taşıyacak.



