Giro d'Italia'nın ikinci etabı sırasında UAE Team Emirates-XRG takımı zor anlar yaşadı, beş bisikletçi düşerek yarışı terk etmek zorunda kaldı.
Giro d’Italia’nın ikinci etabında, Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo kentinde yaşanan büyük bir kaza, UAE Team Emirates-XRG ekibinin moralini bozdu. Jay Vine ve Marc Soler, bu kazanın ardından yarışı bırakmak zorunda kaldı. Ekiplerinin genel sıralama adayı olan Adam Yates de düşerek zaman kaybı yaşadı ve 14 dakikayı aşkın bir süre geride kaldı.
Kazanın ardından, yaralanan sporcular için acil müdahale gerekliliği nedeniyle yarış bir süreliğine durduruldu. Fabio Baldato, takımın sportif direktörü, yaşananları aktardı ve düşüşlerin etkisinin ciddi olduğunu vurguladı. Adam Yates’in yüzünde kanamalar olduğu görüldü ve bu durumu kontrol altında tutmak için doktor muayenesi gerektiği belirtildi.
Baldato, kazanın yaşandığı anı ‘hızlı bir çöküş’ olarak tanımladı ve yolun kaygan olduğunu dile getirdi. Kaza 21 km kala, pelotonun hızlandığı sırada meydana geldi. UAE Team Emirates-XRG’nin bu sezon oldukça zor bir dönem geçirdiği ifade edildi; birçok sporcu ya hastalık ya da sakatlık nedeniyle yarışlardan uzak kaldı.
Buna rağmen Baldato, takımda hala mücadele edebilecek sporcuların bulunduğunu ve Yates’in dağ etaplarında yeniden toparlanabileceğini umduğunu dile getirdi. “En önemlisi, sporcuların toparlanması,” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.



