Tour de Wallonie’de Ben Oliver Tarih Yazdı

Yeni Zelandalı bisikletçi Ben Oliver, Tour de Wallonie'de zorlu bir etabı kazanarak Modern Adventure ekibi için Avrupa'daki ilk zaferini elde etti.

Tour de Wallonie’nin ikinci etabında, Yeni Zelandalı bisikletçi Ben Oliver, pişmanlık duymak için hiçbir sebep bırakmadan, zorlu hava koşullarında finişe ulaştı. Libramont-Chevigny’de gerçekleştirilen 191 kilometrelik etapta, büyük isimleri geride bırakarak zafer elde etti. Etabın son metresinde, Lotto-Intermarché ve NSN takımları, sprinti ayarlamak için pelotonu kontrol etse de, Red Bull-Bora-Hansgrohe takımı sprinti başlatarak sonuca giden yolu açtı.

Oliver, zorlu bir hava altında gerçekleştirdiği sprintte, lider pozisyonu almayı başardı. Belçikalı bisikletçi Jordi Meeus, etabı önde bitirmek için yarışırken, Oliver, doğru an ve yer seçimiyle öne çıktı ve zaferini ilan etti. Ardından Yorben Lauryssen ikinci, Riley Sheehan ise üçüncü olarak etabı tamamladı.

Yorkshire’dan gelen Oliver, bu zaferle Modern Adventure ekibi adına Avrupa’daki ilk zaferlerini elde etmiş oldu. Yarış sonrasında, “İlk Avrupa zaferimi elde etmek harika bir his. Takım olarak bütün yıl birlikte çalıştık ve burada bunu başarmak müthiş!” şeklinde duygularını paylaştı. Bugün, 40 kilometre kala başlayan sprint, büyük bir rekabete sahne oldu ve bir dizi atak gerçekleştirildi.

Oliver şimdi, elde ettiği bu zaferle Tour de Wallonie’deki liderlik sarığını giymeye başlıyor. Bu süreçte takım arkadaşı Riley Pickrell ve Paul Wright tarafından son anda desteklendiğini vurgulayan Oliver, mücadeleye devam etmekte kararlı olduklarını belirtti.