Canyon-SRAM sporcusu Tiffany Cromwell, Ponderosa Pines'te 20 dakikalık farkla zafer elde etti.
Avustralya’nın Güney Bölgesi’nde yer alan Ponderosa Pines’te yapılan AusCycling Ulusal Gravel Şampiyonası’nda, Tiffany Cromwell, koşulların zorluğuna rağmen muhteşem bir performans sergileyerek üst kadınlar kategorisinde ikinci şampiyonluğunu elde etti. 123 km’lik parkurda, başlangıçtan itibaren rakiplerinden kaçan Cromwell, 70 km kala farkı üç dakikaya çıkardı.
Yarışın bitişinde, bu farkı 20 dakikaya kadar artırarak 4:53:21’lik süre ile birinciliği kazandı. İkinci sırayı Flora Johnson, üçüncüyü ise Victoria Barry aldı. Yarış boyunca, Cromwell “Çamurlu, yorgun ama mutlu” diyerek zaferini kutladı.
Cromwell, yarış boyunca yalnız kalmayı beklemediğini ama liderliği eline aldıktan sonra bunu devam ettirmeye karar verdiğini söyledi. Yarışın zorlu koşulları hakkında, “Gün ilerledikçe durum daha da zorlaştı,” dedi.
2000 m yükseklik kazanımı ve tamamen çakıl yollarla dolu parkurda, elit kadınlar 17.5 km’lik bir tur ve ana parkurda iki tur geçtikten sonra finish noktasına ulaştı. Elit erkekler ve yaş grubu yarışları ise ertesi gün gerçekleştirilecek.



