Remco Evenepoel Clásica San Sebastián’da Favori İsim

Tour de France'da ikinci olan Remco Evenepoel, Clásica San Sebastián'da yarışacak ve zafer için en güçlü adaylardan biri olarak dikkat çekiyor.

Remco Evenepoel, Tour de France’daki en iyi performansının ardından, Red Bull-Bora-Hansgrohe takımının lideri olarak Clásica San Sebastián’da yarışmaya hazırlanmaktadır. Geçtiğimiz hafta Paris’te Tadej Pogačar’ın ardından ikinci olarak sona erdikten sonra, 2019, 2022 ve 2023 yıllarında bu yarışta şampiyonluk yaşamış olan Evenepoel, bu kez birinciliğini başka bir zaferle tazelemeyi hedefliyor.

Clásica San Sebastián, zorlu parkuru ve dik yokuşlarıyla bilinen 221.1 kilometrelik bir mesafeye sahip. Yarışın, genellikle stratejik bir solo kaçış veya küçük bir grup halinde sonuçlandığı biliniyor. Bunun sebebi, son 10 kilometrede yer alan Murgil tırmanışının zorluğudur. Evenepoel, daha önce burada kazandığı iki yarışta son climbing’den sonra yalnız başına finish’e ulaşmayı başarmıştı.

Yerel yıldız Pello Bilbao da yarışta mücadele edecek, ancak bu onun kariyerinin sonuna yaklaşması nedeniyle özel bir anlama sahip. Bilbao, ”Ev sahibi olarak yarışmak her zaman bana güç veriyor,” diyerek yerel taraftarlarına olan bağlılığını ifade etti.