Bruno Reverberi, UCI kurallarının Bardiani-CSF-7 Saber'ı tehlikeye attığını belirtti.
Bardiani-CSF-7 Saber takımının yöneticisi Bruno Reverberi, UCI’nın uyguladığı kuralların, takımların zayıf düşmesine neden olduğunu kaydetti. Takımın 2026 yılında UCI sıralamasında 30. sıranın altında kaldığını ve bu yüzden 2027’deki Grand Tour yarışlarına katılma hakkını kaybettiklerini belirtti.
Reverberi, “ProTeam seviyesindeki takımların içinde bulunduğu durum giderek kötüleşiyor. 5 milyon euro harcayıp yarışma hakkı elde edememek ne kadar mantıklı?” diyerek mevcut durumun sürdürülemez olduğunu vurguladı. Takımın, 1982’den bu yana her Giro d’Italia edisyonunda yer aldığını ve İtalyan yeteneklerin filizlenmesine olanak tanıdığını hatırlattı.
Son olarak takımın sürücülerine sadece bir yıllık sözleşme imzalattıklarını ifade eden Reverberi, “Artık geleceğimizden umudumuzu kestik. İki yıl içinde kapanma planlarımız var,” dedi. UCI’nın puanlama sistemini eleştiren Reverberi, bu sistemin takımları, zafer peşinde koşmak yerine, daha düşük hedeflere yönlendirdiğini savundu.
Bardiani-CSF-7 Saber, geçmişte doping skandallarıyla da anılmıştı. Takımın geleceği belirsizliğini korurken, bisiklet dünyası üst düzeyde popülerlik kazanırken alt kısımların çöktüğüne dikkat çekildi.



