Quinn Simmons İki Faaliyetle Tour de France’da En İyi Takım Arkadaşı Seçildi

ABD yol şampiyonu Quinn Simmons, Tour de France'da ikinci kez en iyi takım arkadaşı unvanını kazandı.

ABD’nin yol bisikleti şampiyonu Quinn Simmons, 2026 Tour de France sırasında yarış jürisi tarafından en iyi takım arkadaşı olarak ödüllendirildi. Bu, onun başarılarına bir yenisini ekleyerek bu unvanı iki yıl üst üste kazanması anlamına geliyor.

Simmons, Alpecin-Premier Tech takımı için Mads Pedersen, Mattias Skjelmose ve Juan Ayuso gibi bisikletçilere destek vererek öne çıktı. 20 etabın yapıldığı bu yılki Tour’da sık sık kırılma anlarında yer alarak Pedersen’in yeşil forma klasmanını kazanmasına büyük katkı sağladı.

Bugün Thoiry’de düzenlenen ödül töreninde, Simmons sadece en iyi takım arkadaşı unvanı ile değil, ayrıca 3,000 Euro’luk bir ödül ile de onurlandırıldı. Yarışın ikinci haftasında en iyi takım arkadaşı seçilerek 2,000 Euro daha kazanmıştı.

Takımın hedefleri doğrultusunda mücadele ederken, Simmons kendi isteklerini de dile getirdi. Yarış sırasında, “Takımın Mads’ın yeşil formayı kazanmasına daha fazla önem verdiği oldukça açık,” diyerek takımdaki öncelikleri sorguladı. Ancak, aldığı maaşın önemine vurgu yaparak, “Sonuçta, onlar benim maaşımı ödüyor, bu yüzden ne deniliyorsa onu yapmak zorundayım,” şeklinde ekledi.

Simmons, Tour’un son aşamasında başarılı bir sonuç elde etmeyi umuyor ve yarışın sonundaki 89 km’lik bölümde maksimum performans sergilemeyi planlıyor. Geçtiğimiz yılki Tour’da nişanlandığı Sydney ile birlikte, bu yılki finale daha az stresle yaklaşacak gibi görünüyor.