Merlier, UAE Tour’dan Khürya yeni abiyeler ile uzak kalacak

Soudal-QuickStep'in yıldız sprinteri Tim Merlier, diz sakatlığı nedeniyle 2026 UAE Tour'dan çekildi.

Soudal-QuickStep takımının ünlü sprinteri Tim Merlier, sezonuna başlamadan önce önemli bir kayıp yaşadı. 16-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan UAE Tour, bu yıl Merlier’siz geçecek. Son üç yılda etkinliğe katılarak yedi etap zaferi ve iki puan forması kazanan Merlier, diz sakatlığı nedeniyle yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Merlier, kış antrenmanları sırasında Aralık ayında yaşadığı diz problemleri yüzünden AlUla Tour’dan da çekilmişti. Belçikalı sprinter, dizindeki iyileşmenin olumlu yönde ilerlediğini belirtse de, sezon başlangıcının daha da erteleneceği bilgisi sızdı. Bu gelişmeler, Merlier’in Mart ayında yeniden yarışı hedeflemesiyle sonuçlanabilir.

UAE Tour, genellikle dünyanın en hızlı sprinterlerini bir araya getiren bir yarış olarak biliniyor, bu nedenle Merlier’in katılamayacak olması büyük bir kayıp. Merlier’in yokluğu, özellikle sprint etaplarının ağırlıkta olduğu bu yarışta diğer rakipler için avantaj sağlayacaktır. Örneğin, Jonathan Milan’ın katılımı kesinleşti ve Merlier’in eksikliği onu daha da öne çıkarıyor.

Geçen yıl sekiz Dünya Turu zaferi ve iki Tour de France etabı da dahil olmak üzere toplam 16 galibiyetle dikkat çeken Merlier, Soudal-QuickStep’in en değerli sprinteri olarak kabul ediliyordu. Yarış takvimine bakıldığında, Merlier’in 1 Mart’taki Kuurne-Brussel-Kuurne etkinliğine katılma durumu belirsizliğini koruyor. Takımın CEO’su, Merlier’in önce bir yükseklik eğitim kampına katılabileceğini belirtti.

Yeni sezonun başında, Belçika ekibi Merlier’in en kısa sürede yarışlara dönüş yapmasını umuyor. Takımda son dönemde elde edilen en iyi sonuç, Paul Magnier’in Clàssica Comunitat Valenciana’daki ikinciliği oldu.