Malucelli, Le Tour de Langkawi’nın ilk etabını kazandı

Matteo Malucelli, Le Tour de Langkawi'nın ilk etabında kazandı ve hızını bir kez daha kanıtladı.

Matteo Malucelli (XDS-Astana), Le Tour de Langkawi’nın 30. edisyonunun ilk etabını kazanarak sprint gücünü bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz yıl üç etap galibiyeti ile bu yarışta dikkatleri üzerine çeken Malucelli, Kampar’daki etapta rakibi Riley Pickrell’i zor bir fotofinishle geride bıraktı.

Yarış öncesinde antrenman sırasında kaza geçirerek ellerinde yaralar olan Malucelli, 193 km’lik etaba sıcak ve nemli havada iyi bir başlangıç yaptı. Etabın başlarında, Meru’daki 4. kategori tırmanışı için yapılan ataklarla mücadele başladı. Petr Rikunov, bu tırmanışı kazanarak KOM forması için iyi bir başlangıç yaptı.

İlerleyen saatlerde, Aiman Rosli, Javier Ibanez, Pablo Carrascosa, Andrei Stepanov ve Liam Cuthbertson’dan oluşan bir grup oluştu, ancak XDS-Astana’nın yönetiminde peloton son ana kadar bu grubu takipte kaldı. 149.8 km’deki üçüncü ara sprintte de Ibanez ve Stepanov öne çıktı, ancak son tırmanışta Zeb Kyffin geçen yılın yedinci etap galibi, 2 km kala yine öne geçmeyi başardı.

Sonunda Malucelli’nin güçlü sprinti, günün sıcaklığında ve zorlu koşullarda ona etap galibiyetini getirdi. Üçüncü sırayı ise Fernando Gaviria (Caja Rural-Seguros RGA) alarak yarışa noktayı koydu.