João Almeida: Şanssız Bir Sezon Geçiriyor

Portekizli bisikletçi João Almeida, şanssız bir sezon geçiriyor ve bu durumu tersine çevirmek istiyor.

UAE Team Emirates-XRG takımının 28 yaşındaki bisikletçisi João Almeida, 2026 sezonunda üst üste yaşadığı talihsizliklerle zor günler geçiriyor. Montreal’deki Dünya Şampiyonası yol yarışı sırasında yaşadığı düşüşle birlikte, çarpıcı bir sonuç elde edemedi. Yarışta 12 turdan 7. turda pelotondan kopan Almeida, bu durumun kendisini nasıl etkilediğini dile getirdi.

Almeida, ‘Bugün kendimi gerçekten kötü hissettim,’ dedi. Bu durum, bu sezonki kötü performansının yanı sıra, Mart ayında katıldığı Volta a Catalunya’daki sıkıntılarıyla da bağdaşıyor. İyi bir başlangıç yapmasına rağmen, grip benzeri belirtiler nedeniyle Paris-Nice’a katılamaması ve sonrasında Giro d’Italia’dan çekilmesi, yarış takviminde büyük sorunlar yarattı.

Almeida, Vuelta a España sırasında ve sonrasında yaşadığı düşüşlerin ardından, performansını artırmak için çalıştığını kaydetti. Ancak bu yılki sakatlıkları ve hastalıkları, antrenman düzenini olumsuz yönde etkiledi. Takımının lideri Tadej Pogačar’ın da Vuelta sırasında kaza geçirmesi, takımın moralini etkilemiş gibi görünüyor.

Almeida, Vuelta’daki bireysel zamana karşı koşusunda kaydettiklerinden bir umut ışığı bulduğunu ve gelecekte daha iyi sonuçlar almak için çaba göstereceğini belirtti. Önümüzdeki hafta Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz’i temsil edecek olan Almeida, belki de şansının döneceğini umuyor.