Demi Vollering, Hollanda'nın yol şampiyonasında takım lideri olarak sorumluluk alıyor ve planını sır olarak saklıyor.
Demi Vollering, Montreal’deki Yol Dünya Şampiyonası’nda Hollanda kadın takımının lideri olarak sorumluluk alıyor. İki kez Tour de France Femmes zaferi yaşayan Vollering, bu yılki yarışta takımdan aldığı destekle büyük bir sorumluluk hissediyor. Geçmişteki çok yönlü stratejiden uzaklaşarak bu sefer tek bir sporcu etrafında toplanmış durumda.
Takımın antrenörü Laurens ten Dam, Vollering’in muazzam odaklanma yeteneğine dikkat çekiyor. Tour de France ardından yaptığı ilk mesaj, “Tamam, iş bitmedi” diyerek onun bu sezon için hedefinin net olduğunu gösteriyor. Vollering, Avrupa Şampiyonu unvanına sahip ve çok sayıda önemli yarışı geride bıraktı.
Vollering, yarışa hazırlanırken ekibin kalitesine de vurgu yapıyor. “Evet, Anna van der Breggen ve Chantal van den Broek-Blaak yok, ama yine de iyi bir takıma sahibiz” diyor. Kendi planlarını açıklamasa da, “Hepimizin çok net bir planı var, ama bunu sizlerle paylaşmayacağım,” diyerek fanatiklerin beklentisini artırıyor.
Şampiyonada karşılaşacağı 180.1 km’lik zorlu parkur, Vollering’in tırmanış yeteneklerini ön plana çıkaracak. Geçmişte Dünya Şampiyonası’nda Galler’de gümüş madalya kazanmış olan Vollering, bu kez aynı başarıyı elde ederek gökkuşağı formasını kazanmayı umuyor. Ancak yarış günü zihninde bu hedefin olmadığını, sadece yarış stratejisine odaklanacağını belirtiyor.
Bu yılki yarış, Vollering için hem bir sorumluluk hem de büyük bir anlayışın göstergesi olarak öne çıkıyor. Yarışın getirdiği baskıyla birlikte, takım arkadaşlarının desteğinin kendisine motivasyon sağladığını ifade ediyor. “Bütün bunlar bana yapmam gerekeni daha iyi yapma isteği veriyor,” diyor Vollering.



