Anna Flynn, zorlayıcı hava koşullarında Britanya Kadınlar Şampiyonası'nı kazandı.
İskoç bisikletçi Anna Flynn, Britanya Cyclo-cross Ulusal Şampiyonası’nda etkileyici bir performans sergileyerek kadınlar elit kategorisinde zafere ulaştı. Güney Kıyısı’ndaki South Shields’de yapılan yarışta, Flynn neme ve rüzgâra karşı üstün bir mücadele vererek çoğu zaman önde gitti.
Defansif şampiyon Xan Crees, mücadeleci bir yarış sonrası gümüş madalya kazanırken, Grace Inglis bronz madalya ile podyumu tamamladı. 23 yaş altı kategorisinde ise Elena Day, Spectra Racing takımıyla birinci gelerek Britanya takımının iyi bir gün geçirmesini sağladı.
Yarış günü, South Shields’ta yağmurlu ve rüzgârlıydı. Arazi teknik açıdan zorlayıcı olmasa da, yarışın havası kadınlar için zorlu anlar yaşattı. İlk turlardan itibaren liderliği elinde tutan Flynn, başlangıçta Zoe Roche ile birlikte ilerledi, ancak kısa sürede yalnız başına bir liderlik konumu aldı.
Yarış sonunda büyük bir sevinçle konuşan Flynn, “Biraz şoktayım. İlk turda öne geçtim ve ardından farkı açarak kendime odaklandım. Teknik bölümleri iyi geçmeye çalıştım,” dedi. Tecrübeli sporcu, “Önde olmaktan hoşlanıyorum çünkü kendi çizgilerimi seçebiliyorum. Hedefim bu başarıyı elde etmekti,” şeklinde ekleyerek duygularını aktardı.



