Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel, off-season döneminde Tokyo'da koşarak kilometre toplamaya devam ediyor.
Bisiklet dünyası off-season dönemine girdiğinde, Belçikalı sporcu Remco Evenepoel duraksamıyor. Uzun bir sezonun ardından, California’daki önemli görevlerinden Tokyo’ya geçerek koşu yapmayı tercih etti. Evenepoel, burada koşarken hem bedenini çalıştırıyor hem de Tokyo’nun manzarasının tadını çıkarıyor.
Evenepoel, California’da geçirdiği süre boyunca Specialized merkezinde zamana karşı koşu becerilerini geliştirmeye çalıştı. Aynı zamanda Los Angeles’taki Griffith Gözlemevi’nin parkurunu da 65 kilometre boyunca keşfetti. Bu rota, 2024 Paris Olimpiyatları’nda iki altın madalya savunacağı yer olacak.
Tokyo’da, koşu yerine bisiklet üzerinde olmamasına rağmen, yine de formunu korumak için oldukça aktif. 10.6 kilometreyi 4:45/km temposuyla koşan Evenepoel, bir gün sonra bu mesafeyi 11.8 kilometreye çıkararak başkentteki koşularına devam etti.
Bu süreçte, geçtiğimiz hafta New York’ta 2:27:12’lik maraton kişisel rekora ulaşan Tom Dumoulin gibi birçok bisikletçinin koşunun, peloton’daki büyük isimler arasında yaygın bir pratik olduğunu göstermesi dikkat çekici.
Evenepoel, sonunda Red Bull-Bora-Hansgrohe takımıyla geçirdiği yoğun sezonun ardından, yeni sezonuna daha geç başlama planları yapıyor. 2026’da Mallorca’da başlayacak yarışlar arası ruh hali ve yarış tarihleri konusunda ise belirsizlik sürmekte.



