Geerike Schreurs, Gravel Dünya Şampiyonası'nda geçirdiği kaza sonrası hastaneye helikopterle götürüldü.
Hollandalı bisikletçi Geerike Schreurs, UCI Gravel Dünya Şampiyonası öncesi yaptığı yarış tanıtımında, zorlu parkurda geçirdiği kaza sonucu hastaneye ambulans ve helikopterle sevk edildi. 125.6 kilometrelik yarışta aniden meydana gelen kaza, Schreurs’un şampiyonluk hayallerini alt üst etti.
Instagram hesabından yaşadığı olayı anlatan Schreurs, ‘Her şey mükemmel gidiyordu, ama bir anda kaza oldu. Ön tekerleğim bir çukura sıkıştı ve kaza geçirdim. Hemen sırtımda yoğun bir ağrı hissettim,’ dedi.
Kaza sonrasında hem Schreurs hem de Ashleigh Moolman Pasio, zorlu parkurdaki besinlerin etkisiyle düştü. Schreurs, yapılan tıbbi müdahale ile birlikte oldukça ciddi yaralanmalar yaşadığını belirtti. ‘Boynumda ve omurgamda birden fazla kırık var, ayrıca köprücük kemiğim de kırıldı,’ ifadelerini kullandı.
Hastanede cerrahi bir operasyon geçiren Schreurs, iyileşme sürecine girdiğini ve birkaç hafta Perth’te tedavi olacağını açıkladı. Her ne kadar yarışa katılamayacak olsa da, gelecekte daha güçlü bir şekilde geri döneceğinin sözünü verdi.



