Kanada’da Kadınlar İçin Bisiklet Yarışları Kapıda

GP Québec ve Montréal organizatörleri, kadın yarışlarının eklenmesi için hazır olduklarını belirttiler.

GP Québec ve Montréal organizatörleri, kadın bisiklet yarışlarının düzenlenmesi konusunda niyetlerini açıkladı. Yarışların genel müdürü Joseph Limare, bu etkinliklerin gelecekte kadınlar için de düzenlenebileceğine dikkat çekti. Ancak, finansman ve lojistik meselelerin henüz netleşmediğini vurguladı.

Quebec ve Montreal’deki bu yarışlar, erkekler için UCI WorldTour etkinlikleri olarak düzenlendiğinden, kadınların yarışı için gerekli kaynakların ve desteklerin sağlanması önem taşıyor. Limare, ‘Biz bu konuda oldukça hazırlıklıyız, ancak finansman kısmını organize etmemiz şart’ dedi.

1998-2009 yılları arasında Montreal, kadınlar için bir Dünya Kupası yarışına ev sahipliği yapmıştı. O günden bu yana, bu tür kadın yarışlarının düzenlenmesi, erkek etkinliklerinin sadece devam etmesi nedeniyle sıkça tartışılır hale geldi. Ancak bu yıl, organizatörler bu konuda atılım yapmayı planlıyor.

Lojistik açıdan, kadın yarışlarının aynı günlerde erkeklerle birlikte yapılmasının maliyetleri azaltabileceği düşünülüyor. Limare, ‘Hedefimiz, gelecek Dünya Şampiyonası ile bu tür büyük etkinlikleri düzenleyebileceğimizi kanıtlamak’ dedi.

Kadınlar için bisiklet yarışlarının Kanada’da yer alması, hem sporun gelişimi hem de yatırım fırsatları açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Organizasyonlar, bu yeni denemelerin çekiş sağlanmasına yardımcı olacağına inanıyor.