Bergerac, sprinterler için yeni bir mücadele alanı sunuyor; Tim Merlier'in zaferi sürpriz mi olacak?
Tour de France’ın 8. etabı, Périgueux’dan Bergerac’a uzanan düz bir parkur ile sprinterler için bir kez daha heyecan vaat ediyor. Bu etap, Bordeaux’daki sprinter savaşının hemen ardından geliyor. Tim Merlier, önceki başarısını tekrar etmek için sahaya çıkacak. Ancak mevcut durumda Olav Kooij gibi diğer güçlü sprinterler de sahada.
Etap boyunca 180 kilometreyi aşan bir mesafe kat edilecek, buna ek olarak 1000 metreyi aşkın bir tırmanış da mevcut. Ancak bu tırmanışlar, sprinterler için bir tehdit oluşturmayacak. 122. kilometrede gerçekleşecek ara sprint, liderlik mücadelesini daha da alevlendirebilir. Yeşil mayo için mücadele devam ediyor ve bu etapta puan kazanmak oldukça kritik.
Mads Pedersen, 205 puanla sıralamada önde bulunuyor, ancak Merlier, Biniam Girmay ve Max Kanter gibi sprinterlerin zaferi, sınıflandırmayı değiştirebilir. Bergerac’ta son 35 kilometre düz bir yolculukla geçilecek ve bitiş çizgisine kadar olan bölümde dikkatli bir liderlik gerekli olacak.
Geçmişte de Bergerac, Tour de France’a ev sahipliği yaptı; 2014 ve 2017’de unutulmaz anlar yaşandı. Bu etapta Merlier ve Kooij gibi favoriler öne çıksa da, Jasper Philipsen gibi sürpriz isimlerin de kazanan olabileceği unutulmamalı.



