XDS Astana, Barcelona'daki takım zamana karşı yarışında kaza geçirdi ama tüm sporcular yarışı tamamladı.
2026 Tur de France’ının ilk etabı Barcelona’da gerçekleşti. Bu zorlu mücadelede XDS Astana, beklenmedik bir kaza ile karşılaştı. Takım, 19.6 km’lik zaman denemesi sırasında bir fırtına ızgarasının üzerinden geçerken üç bisikletçisini yere düşürdü. Ancak, iyi haber şu ki, hiçbir ciddi yaralanma yaşanmadı.
Takımın raporuna göre, sporcular Nicolas Vinokourov, Harold Tejada ve Simone Velasco ufak sıyrıklar ve morluklar ile kayıplar yaşadı. Velasco yarışta en sonuncu olarak tamamladı ve Jonas Vingegaard’dan altı dakikadan fazla geri kaldı. Vinokourov ise kanlar içinde bir şekilde finis çizgisini 4 dakika 54 saniye geride geçti.
Sadece XDS Astana değil, Cofidis ekibi de kazalardan nasibini aldı. Takımın genel klasman lideri Guillaume Martin, takım arkadaşı Clément Berthet ile birlikte yere düştü fakat her ikisi de etabı tamamladı, 3 dakika 34 saniye farkla.
Bu kaza, ilk etapta takımlar arasında gerçekleşen mücadeleye gölge düşürdü. XDS Astana, 23 takım arasında en sonuncu olarak etabı tamamladı ve Visma-Lease a Bike’tan 2 dakika 18 saniye geride kaldı. Yine de, takım mücadeleye devam etme kararlılığını sürdürüyor.



