Kolombiya’nın Gücü Tour de Beauce’da Tekrar Öne Çıktı

Wilmar Paredes, Tour de Beauce'da bir kez daha zafer kazanarak Kolombiya'yı taçlandırdı.

Tour de Beauce, Kolombiya’nın Medellin-EPM takımı için bir kez daha zaferle sonuçlandı. Wilmar Paredes, Kanada’nın Québec bölgesinde gerçekleştirilen UCI 2.2 kategorisindeki bu etabın genel klasmanını kazanarak, takımının başarısını sürdürdü. İkinci sırada yer alan takım arkadaşı Diego Camargo ise Paredes’in hemen arkasında tamamlayarak, üst sıralarda Kolombiya’nın hâkimiyetini gösterdi.

30 yaşındaki Paredes, yarışın ilk gününde iki zaman bonusu sprinti kazanarak başladığı yarışta, açılış etabında başarılı bir performans sergiledi. İkinci etabın ardından liderliği kaybetse de, üçüncü etapta tekrar liderliği ele geçirerek, yarış boyunca istikrarını korudu. Son etabında da zafer kazanarak, genel klasmanındaki avantajını pekiştirdi.

Tour de Beauce, Paredes için 2026 sezonundaki dokuzuncu zafer olurken, aynı zamanda Mayıs ayında kazandığı Volta de São Paulo’dan sonraki ikinci UCI etap yarışı zaferi oldu. Yarış boyunca gösterdiği performans, Kolombiya bisiklet camiasının uluslararası arenada ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Medellin-EPM, bu yarışta üç etabın galibi olarak öne çıkarken, genel klasmanda da takımın diğer sporcularıyla birlikte büyük bir başarı elde etti. Tour de Beauce’un bu yılki organizasyonu ve sonuçları, Kolombiyalı bisikletçilerin dünya çapındaki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı.