Jhonatan Narváez, Giro d'Italia'nın 16. etabında puan tablosuna önemli katkı sağladı.
Giro d’Italia’nın 16. etabında, Ecuadorlu bisikletçi Jhonatan Narváez, uluslararası yarışlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Narváez, etabın sonunda elde ettiği puanlarla, puan klasmanının lideri Paul Magnier ile arasındaki farkı azaltarak rekabeti kızıştırmış durumda. Fransa’nın Soudal-QuickStep takımında yer alan Magnier, Narváez’in performansını değerlendirirken, ‘Avantajım var ama tırmanışlarda ondan daha iyi çıkıyorum’ ifadelerini kullandı.
Bu sezon Narváez, Cosenza, Fermo ve Chiavari’de üç etap kazanmış ve 14. etap itibarıyla maglia ciclaminoyu giymişti. Ancak Magnier, milan etabında geri alarak bu yarışı tekrar renklendirdi. Yarışın kalan haftalarında Narváez’in, özellikle tırmanış etaplarında daha fazla puan toplayabilme potansiyeli, Magnier’i endişelendiriyor.
Narváez, doğrudan önündeki hedefe odaklanmış durumda. Bu etabın ardından yaptığı açıklamada, ‘Bugünkü etapta puan almak istiyordum, ancak biraz zorlayıcıydı’ dedi. Yarış sırasında gösterdiği azim ve performansla, Velon.cc gibi platformlar onun üstün eforunu vurguladı.
Önümüzdeki etaplar, Narváez için uygun görünüyor; Andalo ya da Pieve di Soligo’da yeni bir zafer elde etmesi muhtemel. Magnier ise Roma’daki son sprintin kendisi için yeterli olup olmayacağını sorguluyor ve bu zorlu sürecin pandemi sonrasında kendi için de kritik bir dönüm noktası olabileceğinin bilincinde.



