Sam Welsford, Cadel's Criterium'da zorlu bir mücadele sonucu birinciliği kazandı.
Sam Welsford, Ineos Grenadiers takımının bir parçası olarak katıldığı Cadel’s Criterium’da etkileyici bir performans sergileyerek yarışı kazandı. Beklenildiği gibi toplu bir sprintle değil, bir grup halinde kaydettiği avantajla zaferini ilan etti. Yedi bisikletli bir grup ile birlikte yapılan atak, yarışın geri kalanından önce gerçekleşti.
Welsford’un en yakın rakibi Jensen Plowright, Alpecin-Premier Tech takımından geldi ve ikili, Eastern Gardens’daki finiş çizgisine kadar kıyasıya bir mücadele verdi. Yarışın toplam 50 kilometre olduğu ve 25 turdan oluştuğu belirtilirken, üçüncülüğü ise Matteo Sobrero elde etti.
Yarıştan hemen sonra SBS’ye konuşan Welsford, takımıyla birlikte mükemmel bir strateji uyguladıklarını belirtti. Arkadan gelen atakları etkili bir şekilde bertaraf ettiklerini ve grubun başında organize bir şekilde yarıştıklarını vurguladı.
Cadel’s Criterium, planlanan Surf Coast Classic etkinliğinin iptal edilmesi sonrasında, Mapei Cadel Evans Great Ocean Road yarışı öncesi gerçekleştirilen bir ara yarış oldu. Kötü hava koşulları nedeniyle iptal edilen etkinliklerin ardından, yarışın gerçekleştirildiği günlerde hava koşulları düzelerek, sıcaklık 20 derecelere kadar düştü. Fakat, bu durum yarışın hızlı ve heyecanlı geçmesini engellemedi.
Welsford, finişe yaklaşırken zorlu bir mücadeleyle karşılaştığını ve tüm grubun kuvvetli bir şekilde yarıştığını ifade etti. Son tura girilirken, grubun sonunda yapılan mücadele, Welsford’un zaferine giden yolu açtı.



