Brandon McNulty, UCI Yol Şampiyonası’nda Solo Zaferle Tarih Yazdı

Brandon McNulty, Montreal'de yapılan UCI Yol Şampiyonası'nda solo bir atakla şampiyon oldu.

2026 UCI Yol Şampiyonası’nda Brandon McNulty, tarihe geçerek ABD’nin 1993’ten beri kazandığı ilk elit erkekler kadınlar yol yarışı şampiyonluğunu elde etti. Montreal’de gerçekleşen yarışta, McNulty 32 kilometre boyunca solo sürerek rakiplerinden uzaklaştı ve ilk sırada finiş çizgisini geçti.

Yarış, tam 273.4 kilometre boyunca çeşitli kaçış gruplarının ataklarıyla doluydu. Ancak, McNulty’nin zaferi, özellikle son 35 kilometredeki kritik anlarla belirginleşti. McNulty, takım arkadaşı Matteo Jorgenson ile birlikte atağa kalkarak liderliği ele geçirdi ve zaman farkını artırmayı başardı.

Finişe 1:03 geride giren McNulty, son iki tırmanış sırasında yaşadığı zorluklara rağmen direncini korudu. Bir ara zaman farkı 10 saniyeye kadar düşse de, McNulty, rakiplerine karşı üstünlüğünü korumayı başardı. Yarışı 13 saniye farkla ikinci olan Michael Matthews’un önünde kazandı.

McNulty yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Gerçekten inanamıyorum. Son 100 metreye kadar şampiyon olduğumu bile düşünmedim, çok yorgundum. Süper güçlü bir takıma sahip olduğumuz hakkında konuşuyorduk, böyle bir şeyi mümkün kılabileceğimizi biliyordum,” dedi. Bu tarihi zafer, onun kariyerinde büyük bir dönüm noktası olarak kaydedildi.