Avustralya'daki BMX Dünya Şampiyonası'nda son gün, şiddetli rüzgar nedeniyle iptal edildi. Eski şampiyonlar karara sert sözlerle tepki gösterdi.
2026 UCI BMX Dünya Şampiyonası’nın son gün yarışları, Brisbane’deki şiddetli rüzgarlar nedeniyle iptal edildi. Hem yarışçıların güvenliği hem de olumsuz hava koşulları iptalin gerekçesi olarak gösterildi. UCI, bu kararı alırken, sporcuların çıkarlarını gözettiğini belirtti.
İki kez dünya ve olimpiyat şampiyonu Maris Strombergs, bu duruma sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Strombergs, UCI’nın kararının “bu sporu aşağılayıcı” olduğunu vurgulayarak, “Dünyanın en iyi BMX yarışçıları daha iyisini hak ediyor,” dedi. Yarışların iptal edilmesiyle, cumartesi günkü turlardan alınan sonuçlar ışığında dünya şampiyonları belirlendi.
Cumartesi günü, rüzgarlı hava koşullarında yapılan başlangıç turlarında, elita erkeklerde Jesse Asmus, elita kadınlarda ise Bethany Shriever şampiyon oldu. Asmus, yarış öncesi hava durumunu değerlendirerek bunun kendisi için motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. 23 yaşındaki Avustralyalı sporcu, ev sahibi olarak, bu başarıyı kutlamanın önemli olduğunu dile getirdi.
UCI, yarışları güvende gerçekleştiremeyecekleri kanaatine vardıktan sonra bunu duyurdu. Spor camiasında hem bu karar hem de iptalin nedenleri tartışma konusu haline geldi. Yarışların yeniden planlanmaması, bazı yarışçılar ve uzmanlar tarafından eleştirildi.



