Belçikalı sporcu Florian Vermeersch, Gravellik Dünya Şampiyonası'nda unvanını korumaya çalışacak.
Belçikalı bisikletçi Florian Vermeersch, bu hafta sonu Avustralya’da düzenlenecek Gravel Dünya Şampiyonası’na katılmak üzere Nannup’a geldi. 2022 yılında bu şampiyonayı kazanarak tarih yazan Vermeersch, şimdi unvanını savunmak için zorlu bir parkurla karşı karşıya kalacak.
Vermeersch, 144 kilometrelik parkurun 3,713 metre tırmanış içereceğini ve daha önceki şampiyonalara göre çok daha zorlu gravel alanlarıyla dolu olacağını belirtti. “Bu yarış zorlayıcı olacak, ama ben bir meydan okumaya hazırım,” dedi.
Geçtiğimiz sezon daha çok yol bisikletine odaklanan Vermeersch, Omloop Het Nieuwsblad ve E3 Saxo Classic gibi klasiklerde de podyumda yer almayı başardı. Ancak onun için en önemli hedef bu yıl Gravel Dünya Şampiyonası’nda başarılı bir performans sergilemek.
Vermeersch, takımının ona bu yarışa katılma özgürlüğü verdiğini ekledi ve bu fırsatı değerlendirmeye karar verdi. “Unvanımı korumak için buradayım ve rekabetin tadını çıkarmak istiyorum,” şeklinde konuştu.
Yarışın zorlu parkurunda birçok diğer üst düzey rakiple mücadele edecek olan Vermeersch, önceki dünya şampiyonlarının bu yıl yarışa katılmadığını göz önünde bulundurarak, unvanını koruma konusunda daha az stres hissettiğini de belirtti.



