Ethan Hayter, Vuelta a España'nın ilk etabında yaşadığı yenilgiyi geride bırakmayı hedefliyor.
Vuelta a España’nın açılış zaman denemesinde, Britanyalı bisikletçi Ethan Hayter, Tadej Pogačar’a sadece birkaç yüzde biri kadar bir farkla yenilerek yarışa üzüntüyle başladı. Monaco’da gerçekleşen bu kritik etabın ikincisi öncesinde, Hayter, kendisini toparlama ve kırmızı mayoyu kazanma kararlılığını sergiliyor.
Hayter, Pogačar’ın 21 kilometrelik etabın ardından liderliği ele geçirdiğini izlerken, birinci sırayı kapsayan bu mücadelenin ‘tamamen kontrolünde olmadığını’ ancak yine de şansını zorlayacağını belirtti. “Ne kadar farklı bir strateji benimseyeceğimiz belirsiz, ama durum nasıl gelişirse gelişsin mücadele edeceğim,” diye ekledi.
Hayter, Pogačar’ın ve onunla birlikte yarıştığı Wout van Aert’in liderlik için önemli rakipler olduğunu biliyor. “Tadej gerçekten mayoyu istiyorsa, onu koruyacaktır. Ancak durumun nasıl sonuçlanacağını göreceğiz,” ifadelerini kullandı.
Zamana karşı performansının ardından, Hayter, podiuma ulaşma arzusunu artırmış durumda. “Herhangi bir fırsatı değerlendireceğim, ama düz arazide kaçmak zorlaşabilir,” diye dile getirdi. Vuelta’nın bir sonraki etabında savaşmaya ve kazanmak için tüm gücünü kullanmaya kararlı görünüyor.



