Tadej Pogačar, Vuelta a España'nın 2. etabında zorlu bir mücadeleye hazırlanıyor.
Vuelta a España 2026’nın 2. etabı, 23 Ağustos Pazar günü Monaco’dan başlayarak Manosque’a uzanacak. Toplam 214.3 kilometre mesafe kat edilecek olan bu etap, yarışın en uzun parkurunu oluşturuyor. Genel klasman lideri Tadej Pogačar, bu zorlu etap için hazırlıklarını sürdürüyor.
Pogačar, ilk etaptaki zamana karşı yarışını kazanmış ve liderlik jerseysini elde etmişti. Ancak bu etapta, rakiplerinden biri olabilecek Ethan Hayter ile aynı sürede finiş yaparak avantaj elde etmiş. “Günün zor geçeceğini biliyoruz,” diyen Pogačar, zamana en yakın olan bazı sürücülerin bonus puanlar için atak yapabileceğini ifade etti.
Güzergahın ilk kısmı, Monaco’dan başlayarak Fransa’ya doğru 10 kilometrelik bir yolculukla Nice’e ulaşacak. Ardından gelen 20 kilometre boyunca Provençal dağlarına tırmanış başlayacak. Etap, dik yokuşlar ve inişlerle dolu son 100 kilometrede zorluklarını daha da artıracak.
Yarış, sporcuların Manosque’a ulaşmadan önce son derece teknik ve dar bir yokuşta sona erecek. Bu aşamada podyum için heyecan dolu bir mücadele bekleniyor.



