Volta a Portugal’da Julius Johansen İkinci Zaferini Elde Etti

Danimarkalı bisikletçi Julius Johansen, Volta a Portugal'ın 5. etabında bireysel zamana karşı yarışını kazanarak ikinci zaferini kazandı.

Volta a Portugal’da heyecan dolu yarışlar devam ediyor. Beşinci günde Julius Johansen (UAE Team Emirates-XRG), 17.4 kilometrelik bireysel zamana karşı etabında 21 dakika 13 saniyelik süresiyle birinciliği elde etti. Bu zafer, Johansen’in yarıştaki ikinci etap galibiyeti oldu; çünkü daha önce açılış prologunu da kazanmıştı.

İkinci sırayı 30 saniye geride tamamlayan Tiago Antunes (Efapel Cycling) aldı. Axel van der Tuuk (Euskaltel-Euskadi) ise 35 saniye farkla yarışın üçüncüsü oldu. Johansen, gün boyunca hızlı bir tempoya sahip olarak liderliğini sürdürdü ve zamana karşıdaki performansıyla dikkat çekti.

Yarışın geçen etabında Artem Nych (Anicolor-Campicarn Cycling), başlangıç noktasında güçlü bir zaman dilimi elde etmesine rağmen, son kilometrelerde hızını kaybetti ve 39 saniye geride dördüncü olarak finish çizgisini geçti. Nych’in takım arkadaşı ve genel klasman lideri Alexis Guérin ise 8. en iyi zamanla yarışı tamamladı ve sarı mayosunu korumaya devam etti.

Etap, Anadia’daki Sangalhos Ulusal Velodromu’ndan başlamış olup, Barrô’daki ara kontrol noktasında küçük bir eğimle devam etti. Daha sonra düz arazide Ağıda’ya inildi. Etap sonunda, genel klasmanda Antunes, beş basamak birden yükselerek üçüncülüğe yerleşti. Johansen için bu zafer, yıl içindeki beşinci kazanım oldu ve özellikle zaman yarışındaki başarısını pekiştirdi.