Vingegaard İkinci Kalabilmek İçin Mücadele Vermek Zorunda

Brian Holm, Vingegaard'ın Tour de France'da ikinci kalmak için ciddi bir mücadele vermesi gerektiğini vurguladı.

Eski bisikletçi ve spor direktörü Brian Holm, Danimarkalı bisikletçi Jonas Vingegaard’ın bu yıl Tour de France’da ikinci sırayı korumak için büyük zorluklarla karşılaşabileceğini belirtti. Vingegaard, yarışın mevcut lideri Tadej Pogačar’ın 3 dakika 36 saniye arkasında bulunuyor ve Remco Evenepoel’un sadece 30 saniye önünde yer alıyor.

Holm, Vingegaard’ın karşısındaki tehlikelerin sadece Pogačar ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda Evenepoel ve diğer birçok sürücünün de ikincilik için iddialı olduğunu ifade etti. Bu durum, Danimarkalı bisikletçinin, toplam klasmanda yerini koruyabilmek için daha fazla mücadele etmesi gerektiği anlamına geliyor.

Vingegaard’ın bisiklet takımı Visma-Lease a Bike hakkında eleştirilerde bulunan Holm, takımın dağlardaki zayıf yönlerine dikkat çekti. Simon Yates’ın eksikliği, takımın gücünü önemli ölçüde düşürmüş durumda. Ayrıca, Vingegaard’ın Giro d’Italia’da elde ettiği zaferin ardından Tour de France’da rekabet etmesinin uzun vadeli faydasının daha fazla olduğunu savundu.

Ancak, mevcut durumun zor olduğunu ve Vingegaard’ın yalnız kalmasının büyük bir sorun olabileceğini vurguladı. Genel olarak, Holm, Vingegaard’ın durumu itibarıyla güçlü bir performans sergilemesi ve rakiplerine karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti.