Kopenhag Sprinti’nde Son Dakika Mücadelesi

Kopenhag'daki son turda sprinterler zorlu anlar yaşadı; Wiebes'in hızı zafer getirdi.

Kopenhag’da düzenlenen sprint yarışının son turu, sprinterler ve takımları için heyecan dolu anlara sahne oldu. Lorena Wiebes, SD Worx-Protime takımıyla birlikte etkileyici bir performans sergileyerek birinciliği elde etti. 250 metre kala yaptığı muazzam hızlanma ile rakiplerini geride bıraktı.

Yarışa 14.5 kilometre kala, son saldırıyı gerçekleştiren Silje Antvorskov, Danimarka milli takımından, yakalandı ve bu durum Kopenhag sprintinin son aşamasını belirleyici hale getirdi. Bu noktada, sprinter takımları pozisyon almak için mücadele etmeye başladı. Charlotte Kool, Fenix-Premier Tech takımıyla bir bisiklet değişikliği sonrasında 23 saniye geride kalmasına rağmen azmiyle dikkat çekti.

Kool’un iki takım arkadaşı, pelotonla bağlantıyı kurmak için geri düşerken, diğer bir takım arkadaşı onu desteklemek için bekledi. Ancak, Wiebes ve SD Worx-Protime takımı istikrarlı bir şekilde önlerde kalarak son tura girdi. Wiebes, kendisini destekleyen birkaç takım arkadaşıyla birlikte, rakiplerinin hareketlerini dikkatle izleyerek avantaj sağlamaya çalıştı.

Son kilometreye girilirken, Wiebes ve takım arkadaşları, Lidl-Trek takımının güçlü liderlik treniyle birlikte konumlandı. Aniden, Wiebes’in hızlanmasıyla birlikte rakipleri geride kaldı. Son 250 metrede yaptığı muazzam atakla, Balsamo’yu geçerek zaferi elde etti. Bu sırada Kool ve Veenhoven, ikincilik için kıyasıya bir mücadele verdiler, ancak Wiebes’in hızı kimseye fırsat vermedi.