Cesenatico'dan Ravenna'ya uzanan 139 km'lik düz etapta ilk günlük zafer için mücadele edilecek.
2026 Giro d’Italia Kadınlar Turu’nun ilk etabı, bugün Cesenatico’dan Ravenna’ya doğru başlayacak. Bu etap, tamamen düz bir parkura sahip olup, sprinterlerin öne çıkması bekleniyor. Defansif şampiyon Elisa Longo Borghini, ev sahibi avantajıyla yarışa katılacak ancak önceki sezonunda yaşadığı aksaklıklar nedeniyle motivasyonu sorgulanıyor.
Bunun yanında, Demi Vollering (FDJ United-SUEZ) ve diğer sürücüler de zafere ulaşmak için mücadele edecek. Geride kalan yıllarda Giro d’Italia’nın kadınlar takvimindeki önemi büyükken, bu yıl RCS’nin yeniden organize etmesiyle birlikte yarışa olan ilginin artması bekleniyor.
Bugün saat 15:20 CET’te başlayacak olan bu açılış etabında, etap zaferi kazanacak sürücüye maglia rosa verilecek. Cesenatico’daki kayıtlara Laboral Kutxa-Fundación Euskadi takımı damgasını vurdu. Live coveragede tüm bu heyecanı aktarmaya devam edeceğiz.



