Filippo Ganna, Verbania’da Zafer Peşinde

Filippo Ganna, Giro d'Italia'nın Verbania etabında ev sahibi olarak daha fazlasını kanıtlamak istiyor.

İtalyan bisikletçi Filippo Ganna, Giro d’Italia’nın Tuscan zaman denemesinde elde ettiği başarıyı arkasına alarak, Verbania’daki ev sahibi etabında zafer hedefliyor. Ganna, kariyerinde sekiz Giro etabı kazandı ve bunların yedisi zaman denemeleri oldu. Ancak, yola çıkıp bir yol yarışı etabında galip gelme isteği oldukça yüksek.

Ganna, 2020 Giro d’Italia’da yalnız başına yağmurlu Calabrian tepelerinde zafer elde etmişti. Bunun yanında bu yılki Dwars door Vlaanderen yarışında Wout Van Aert’i geçmiş ve başarılı bir performans sergilemişti. Verbania, ona göre tam bir İtalyan masalı zaferi için uygun bir zemin sunuyor. Ganna, zafer elde etmek için bir kaçamak yapması gerektiğini ifade etti.

Ganna, geçen gün zaman denemesinde başarılı bir performans sergileyerek, Verbania etabına hazırlık amaçlı güç koruyarak finish hattına odaklanmış durumda. 189 km’lik etabının 165 km’si düz olsa da, son 4.7 km’lik Ungiasca tırmanışı da dahil olmak üzere zorluklar içerecek.

Netcompany Ineos takımının liderlerinden biri olan Ganna, bu sezonki en büyük hedefinin Eylül ayında Montreal’de düzenlenecek UCI Yol Dünya Şampiyonası’nda zamanı en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu belirtti. Ancak öncelikli hedefi, kendi yollarında bir zafer yaşamak ve yeteneklerini daha geniş bir kitleye kanıtlamak.