4 Jours de Dunkerque’ta Victor Papon İlk Zaferini Elde Etti

Dunkerque'te düzenlenen 4 günlük etap yarışında Victor Papon, ikinci etapta zafer kazanarak profesyonel kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.

4 Jours de Dunkerque yarışının ikinci etabında, Nice Métropole Côte d’Azur takımından Victor Papon, erken kopmuş grupta yer alan diğer üç bisikletçinin önünde finişe ulaşarak kariyerindeki ilk profesyonel zaferini elde etti. Etabın tamamında liderlik koltuğunda oturan sprinter takımlarına karşı, grup halinde çalışan Papon ve arkadaşları finaldeki sprinte doğru avantaj elde etti.

20 kilometre sonra öne çıkan beş bisikletçi, hızlı bir işbirliği ile farkı yaklaşık dört dakikaya kadar açmayı başardı. Ancak son saat içinde bu fark, Tudor ve EF Education-EasyPost takımlarının liderliğinde düşmeye başladı. Yarışı sürdürmeye kararlı olan lider grup, finişe 5 kilometre kala hâlâ yarım dakika farkla öndeydi.

Sonra yaşanan bir kaza pelotonda kısa süreli bir karmaşa yaşatsa da, geride kalan dört bisikletçi mücadelesini bırakmadı. Avoine, sprinti başlatırken, Papon mükemmel zamanlamasıyla yarışın galibi oldu. Papon, “Bu inanılmaz! İyi bir plan yaptık ve her şey mükemmel işledi,” sözleriyle duygularını ifade etti.