Filippo Baroncini, Tro-Bro Léon'daki kaza sonrası muhtemel köprücük kemiği kırığı yaşadı.
UAE Team Emirates-XRG için geçtiğimiz hafta sonu oldukça talihsiz geçti. Takım, Giro d’Italia’nın ilk üç gününde üç bisikletçinin yaralanmasının ardından, ek bir kayıpla daha sivrildi. Jay Vine ve Marc Soler, o yarışta tamamlayamadı, Adam Yates ise ertesi sabah yarıştan çekilmek zorunda kaldı.
Buna ek olarak, Filippo Baroncini, Fransa’daki Tro-Bro Léon’da geçirdiği kaza sonucu muhtemel bir köprücük kemiği kırığı ile karşı karşıya kaldı. UAE takımının tıbbi direktörü Dr. Adrian Rotunno, Baroncini’nin yarısının bu nighttaki kazada yaşandığını doğruladı.
Baroncini’nin tedavi süreci için Brüksel’de ameliyat değerlendirmesi yapılacak ve ardından rehabilitasyon için evine dönecek. Geçtiğimiz yıl Polonya Turu’nda yaşadığı kaza sonrası uzun süre yarışlardan uzak kalan Baroncini, bu sefer başka bir yaralanma ile yeniden karşı karşıya kaldı.
UAE Team Emirates-XRG’de şu an itibarıyla en az beş bisikletçi, yeni yaralanmaların etkisiyle yarışamaz durumda. Takım, gelişim kadrosundan bir bisikletçiyi yarışlara dahil ederek eksikleri doldurmaya çalışıyor. Diğer yandan, Tadej Pogačar’ın kazandığı birçok zafer, takıma moral kaynağı oldu; ancak yaralanmalar, hedeflerine ulaşmalarını zorlaştırıyor.
Takım, kalan koşularda en iyi şekilde mücadele etmeyi planlarken, Jan Christen’in iyi sonuçlar alabileceği konusunda umutlar var. Bu süreçte, Bjerg ve Narváez de kendi sakatlıklarından dönerek toparlanmaya çalışıyor.



