Kış aylarında, soğuk havalarda, özellikle uzun dayanıklılık sürüşlerinizde sıcak kalmak istersiniz. Sıcak kalabilmek için piyasada birçok bisiklet ceketi alternatifleri bulabilmeniz mümkün. Ancak bu ay sizler için, “ben bu işin zirvesindeyim” diyen, Castelli markasının Perfetto Ros Long serisi ceketini inceliyoruz. 

Cekette ilk dikkatimizi çeken renginin canlılığı oldu. Özellikle doğada kaybolmayan renklerin başını çeken turuncu renk alternatifi, sizlerin metrelerce öteden ayırt edilmesine yardımcı olacaktır. Diğer önemli bir detaysa, omuz ve kol bağlantılarında ekstra koruma sağlanması için dikiş noktalarına bant çekilmiş olması. Deneyimlerimize göre bizi en çok etkileyen özelliği ise kesinlikle hafif ve sırt bölgesinin esnek olması. Castelli Perfetto RoS bisiklet ceketinde RoS kelimesi Rain ve Shine anlamına geliyor. Buradaki vurgu, bu ceketin kuru soğuk havalarda gerçekten mükemmel ve yağmura yakalansanız dahi su geçirmez olduğudur. 

Bizleri de oldukça etkileyen Castelli Perfetto RoS bisiklet ceketinde tercih edilen kumaşın GORE-TEX INFINIUM ™ WINDSTOPPER® özelliği ile su geçirmiyor olması ve soğuk rüzgarı hissetmiyor olmanız, bu şık ceketi ön plana çıkartan özelliklerden en önemlisi diyebiliriz. Ceketin ön tarafındaki fermuarın gizlenmesi, hem rüzgarı hiçbir şekilde geçirmemesine destek sağlarken, aynı zamanda olası yağmur damlalarından sizi %100 koruyacak düzeyde tasarlanmış. Ceketin sağ ve sol tarafındaki fermuarları istediğiniz ölçüde açarak hava almasını sağlayabilirsiniz. 

Ceketin arka tarafında 2 adet cep bulunuyor. Sağ taraftaki cebin içinde küçük gizli bir cep düşünülmüş. Sürüşlerde yanınıza aldığınız anahtar, bozuk paraları bu cebe koyarak sallanmasını engelleyebilirsiniz. Ceket oldukça sade ve 2 renk üzerine tasarıma sahip. İncelemiş olduğumuz cekette, ağrılıklı olarak turuncu renk ve detaylarda lacivert renk kullanılmış. Castelli logoları sağ ve sol kolun yanı sıra, ceketin arka tarafında en altta da kullanılmış. Logolardaki baskı kalitesi oldukça iyi gözüküyor. Dokunduğunuzdaki hissiyatı, birçok yıkama sonrası deforme olmayacak düzeyde. 

Bu şık, sade ve 305 gramlık hafif cekette sanırım tek dikkat etmeniz gereken beden tercihi olabilir. Oldukça fit bir kesimle dizayn edilmiş ceketi satın almadan önce denemenizi ya da sizlerle paylaştığımız ölçü grafiğini mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz. Parlak canlı renkleriyle, sizi hem soğuktan koruyan, hem de su geçirmeyen Castelli Perfetto RoS bisiklet ceketine performansbisiklet.com.tr internet sitesinden satın almanız mümkün.