Ben Wiggins, U23 Zamana Karşıda Hayal Kırıklığı Yaşadı

Britanyalı sporcu Ben Wiggins, Montreal'deki U23 bireysel zamana karşıda bekleneni veremedi.

Montreal’de gerçekleştirilen 2026 UCI Yol Dünya Şampiyonası’nda, Britanyalı bisikletçi Ben Wiggins, hayalini kurduğu bireysel zamana karşı koşusunda bekleneni veremeyerek gümüş ve bronz madalyanın uzağında kaldı. Sonuç olarak, en iyi 10’da kendine yer bulamadı ve 11. sırada finish çizgisini geçti.

21 yaşındaki Wiggins, etabın bitişinde yaşadığı hayal kırıklığını dile getirirken, “Her şeyden önce, ne olduğunu bilmiyorum. Bu etabı kazanmak için buradaydım. Hedefim altın ya da en azından bir madalya almaktı” dedi. Wiggins, 38:33 zamanıyla yarışmayı tamamladı ancak yarışta üst sıralara ulaşmak için gereken süreyi aşarak, kazanan Ryan Gal’ın ardında bir dakika kadar geride kaldı.

Son derece teknik köşelerle çevrili olan bu 31.3 kilometrelik parkurda mücadele eden Wiggins, kontrol noktalarında en iyi zamanlarını elde etmesine rağmen finish çizgisinin ardından hayal kırıklığı yaşadı. “Sürelerimi kaydettiğimde, oldukça yüksek bir watt çıkışı sağladığımı gördüm, ancak yine de beklediğim sonucu alamadım,” şeklinde konuştu.

Bu sonuçları değerlendiren Wiggins, “Bu disiplinin beni oldukça heyecanlandırdığını biliyorum. Geri dönüp daha iyi ne yapabileceğimi düşünmeliyim. Ayrıca, önümüzdeki günlerde olacak Avrupa zamana karşı şampiyonasında daha iyi bir performans sergilemeyi umuyorum” ifadelerini kullandı. With three years of experience on the Continental-level team Jayco Hagens Berman, he is also looking forward to potential new opportunities for the upcoming season.

Wiggins, U23 yol yarışında mücadele etmek üzere takım arkadaşlarıyla birlikte yola çıkacak ve bu sefer daha iyi bir sonuç elde etmeyi umuyor.