Avustralyalı bisikletçi Cameron Rogers, Dünya Şampiyonası'nda mekanik sorunla karşılaştı ve yarışta istediği performansı sergileyemedi.
UCI Dünya Şampiyonası altında 23 yaş altı erkekler bireysel zamana karşı koşusunda, Avustralyalı Cameron Rogers büyük bir talihsizlik yaşadı. Montreal’de yapılan yarışta, henüz 10 kilometre geçmeden zinciri kopan Rogers, 31.3 kilometrelik rota boyunca büyük bir vitesle yarışmak zorunda kaldı.
Rogers, yaşadığı mekanik sorunun ardından, hemen yanındaki mekanik destekten yardım istedi. Ancak, mekanik sorunları çözülemeyince, Rogers hiç istemediği bir şekilde yüksek bir vitesle yarışmak zorunda kaldığını ifade etti. “Hızlı hissediyordum ama bu mekanik sorun yüzünden her şey alt üst oldu,” dedi.
Yarış sırasında defalarca problemi gidermeye çalıştığını belirten Rogers, yarışın zorluğunun yanı sıra yaşadığı çöküşü de dile getirdi. “Bendeki sorun o kadar uzundu ki restorasyon yapamadım; yaklaşık üç dakika bekledim,” şeklinde konuştu. Yarış boyunca büyük bir vitesle pedal çevirmek zorunda kalan Rogers, sonunda 39. sırada yarışı tamamlayabildi.
Rogers, bir süre duraksadıktan sonra yarışa devam ettiğini ve bu süreçte yaşadığı duygusal karmaşayı anlattı. “Yarışı bırakmayı düşündüm ama mücadele etmeye karar verdim. Kazandım demek için bir fırsatım olmalı, artık sonraki yarışa odaklanmalıyım,” dedi.
23 yaşına girmeden önce son kez bu kategoride yarışmış olan Rogers, gelecek için umut vaat eden bir sporcu olarak dikkat çekiyor. Yarışın ardından, takım arkadaşlarıyla birlikte karma takım zamana karşı koşusuna katılacak olması, onun bu talihsiz anı geride bırakma şansını temsil ediyor.



