Felix Gall, Vuelta a España'nın 14. etabında Primož Roglič'i geride bırakarak genel klasmanda ikinci sıraya yerleşti.
Vuelta a España’nın 14. etabında Felix Gall, yarışın zorlu koşullarında önemli bir zafer elde etti. Avusturyalı sporcu, etabı tamamladıktan sonra Primož Roglič’in önüne geçerek genel klasmanda ikinci sıraya yükseldi ve bu süreçte 25 saniye kazandı.
Gall, yarış sonrası yaptığı açıklamada, son günlerdeki aşırı sıcak nedeniyle son bölümde temkinli davrandığını belirtti. Sierra de La Pandera’ya tırmanırken, rakipleriyle olan rekabetin getirdiği yorgunluk hissinin bilincinde olduğunu ifade etti. Son 2 kilometrede, Roglič ve Richard Carapaz’ın gerisinde kalarak hedefine ulaşmayı başardı.
Etap sonunda gazetecilere konuşan Gall, “Büyük turların ikinci haftasının sonlarına yaklaştıkça nasıl hissettiğinizi bilmiyorsunuz. Ancak kritik anlar geldiğinde ayaklarımın iyi durumda olduğunu hissediyorum ve bu benim için en önemli olanı” dedi.
Yarışın genel klasman lideri Enric Mas ile olan farkının 2:06 olduğuna vurgu yapan Gall, tırmanış günlerinde bu farkı kapatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Önlerinde zorlu etaplar olduğunu bildiğini, ancak her şeyin mümkün olduğunu ifade etti.
Gall’ın bu performansı, onun formunun giderek artmakta olduğunun bir göstergesi. Önünde kalan zorlu etaplar, ona genel klasmanda daha da üst sıralara yükselme fırsatı sunuyor.



