Pogačar’ın Güç Gösterisi: Del Toro Yüzde Yüz Duygu İle Savaşta

Tour de France'ı kasıp kavuran 15. etapta Pogačar, Del Toro'yu destekleyerek liderliğini artırdı.

Tour de France’ın 15. etabı, heyecan dolu anlara sahne oldu. Tadej Pogačar, Massif Central’daki zorlu parkurda rakiplerini geride bırakarak genel klasmandaki liderliğini pekiştirdi. Etap sonunda Isaac del Toro, Pogačar için gösterdiği özveriyle dikkat çekti.

Del Toro, yaşanan kaza esnasında Pogačar’a yardım etmek için kendini riske atarak düşmek zorunda kaldı. Bu fedakarlık, takımın taktiksel dengesini önemli ölçüde değiştirdi. Vingegaard’ın yarıştan elenmesiyle Pogačar, rakipsiz olarak Del Toro’yu destekleme fırsatı buldu.

Del Toro, etabın ikinci sırasında yer aldı ve genel klasmanda üçüncülüğe yükseldi. Ancak, yaşadığı kaza sonrası sırtında ve bacağında hissettiği ağrılar, yarışın getirdiği zorlukların devam ettiğini gösterdi. Bu durum, genel klasman mücadelesindeki performansını nasıl etkileyecek merak konusu.

Pogačar’ın Del Toro’ya olan desteği, takım ruhunun ve işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Del Toro, “Pogačar’ın bana olan desteği çılgınca bir şey. Bugün elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım,” şeklinde konuştu. İki UAE Team Emirates-XRG sporcu, Paris’e kadar mücadelelerini sürdürecek görünüyor.