Bu gün, Bastille Günü'nde Tour de France'ın 10. etabı başlıyor.
Tour de France 2026’nın 10. etabı, Fransa’nın Aurillac’dan Le Lioran’a doğru 166.6 km sürecek. Yarışta 3,800 metre tırmanış yer alacak, bu da izleyicilere heyecan dolu anlar sunacak. Etap boyunca Puy Mary ve Col de Pertus gibi zorlu tırmanışlar bulunuyor.
Bastille Günü’nde yerel izleyicilerin, Fransa’nın en iyi sürücülerinden bazılarını kırılma noktasında görmek için sabırsızlandıkları tahmin ediliyor. Özellikle Paul Seixas, genel klasmanda 6. sırada yer alıyor ve bu etaptaki performansıyla dikkat çekmek istiyor.
Yarışı çeşitli ülkelerde ücretsiz olarak izlemek mümkün. Avustralya’da SBS, Fransa’da France TV ve İtalya’da RaiPlay üzerinden izlemek mümkün. Bu gün, canlı yayın saatleri 13:10 CET (12:10 BST, 07:10 ET) olarak duyuruldu.
Yarışın atmosferi ve takvimindeki kilit noktalar için dünya genelindeki her bisiklet tutkununun bu etabı kaçırmaması gerekiyor.



