Eski dünya şampiyonu Lizzie Deignan, 2028 LA Olimpiyatları öncesinde British Cycling'de spor direktörü olarak göreve başlıyor.
Eski bisikletçi Lizzie Deignan, rekabet hayatına son vermesinin ardından yeni bir rol üstlenerek British Cycling’de spor direktörü oldu. Deignan, bu yeni görevinde, yol kadrosu ile birlikte dünya şampiyonaları ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na hazırlık sürecinde çalışacak.
2025 yılında yarış kariyerini sona erdiren Deignan, bu süre zarfında üçüncü çocuğunu karşıladı ve spor yorumculuğu yaptı. şimdi ise British Cycling ekip arabasında yeniden bisiklet dünyasına dönüyor. Kariyeri boyunca çeşitli takımlar adına önemli başarılar elde eden Deignan, 2012 Londra Olimpiyatları’nda ilk madalyasını kazanmış ve 2015 yılında dünya şampiyonu olmuştur.
British Cycling’deki yeni rolüyle, Deignan, genç bisikletçilerin kendi potansiyellerine ulaşmaları için yönlendirmeyi amaçlıyor. Deignan, “Güçlü ve yetenekli bir kadroyla çalışacak olmaktan heyecan duyuyorum. Üzerinde çalıştığımız bisikletçilerle birlikte daha fazla başarı elde etmek için çaba göstereceğiz,” dedi.
British Cycling yol bisikleti lideri Matt Brammeier, Deignan’ın ekibe katılmasını büyük bir avantaj olarak değerlendirdi. Deignan’ın deneyim ve bilgileri, hem kendi takım arkadaşlarına hem de rakiplere dair çok değerli bilgiler sunacak.
British Cycling şu anda 2028 LA Olimpiyatları’nda Britanya’nın başarılarını sürdürebilme hedefinde ve Deignan’ın bu süreçteki katkılarıyla uluslararası alanda daha etkili olmayı umuyor.



