Wout van Aert, Mol'daki yarışta yaşadığı kaza sonrasında ciddi bir sakatlık geçirdi.
Wout van Aert, cyclo-cross Dünya Şampiyonu Mathieu van der Poel ile mücadelesine devam ederken, Mol’daki Exact Cross etkinliğinde ciddi bir kaza yaşadı. Yarış sırasında karla kaplı zemin nedeniyle kayarak düştü ve bu durumda sağ dizinde kanama ve ayak bileğinde ciddi ağrı hissetti.
Ekip yöneticisi Jan Boven, Van Aert’in durumu hakkında yaptığı açıklamada, “Yarışı tamamlayamadı ve ayak bileğindeki ağrı çok fazla. Bu konuda daha fazla inceleme yapmamız gerekiyor,” dedi. Van Aert, yarışın başında diğer üst düzey rakipleriyle birlikte önde yer alıyordu, ancak kazası sonrasında mekanik destek alanına gitmek zorunda kaldı.
Zonhoven’de bu pazar gerçekleşmesi planlanan UCI Cyclo-cross Dünya Kupası için Van Aert’in durumu belirsizliğini koruyor. Boven, “Zonhoven’deki yarış iki gün içinde gerçekleşecek, bu oldukça yakında. Ancak kesin bir yanıt veremiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Van Aert’in sezonun başından beri en iyi formunda olduğunu göstermesi, yaşadığı kaza ile daha da üzücü hale geliyor. Boven, “Loenhout’ta Van der Poel ile olan mücadele de yakın geçmişteydi, ancak iki patlak lastiği vardı. Bugün gerçekten rahat görünüyordu,” dedi. Yarış sırasında yaşanan kayma, rakiplerinin birbirleriyle olan mücadelesini de etkiledi.
Bu beklenmedik durum, Van Aert’in uzun süredir beklenen dönüm noktası olan formunun yeniden yakalanması adına büyük bir darbe oldu.



