Bisiklet yarışlarında yer alan mayo renkleri yarışları izleyen çoğu izleyici için hep bir muamma olmuştur. Yarışlarda sporcuların giymiş oldukları “özel renkli mayolar” diğer spor branşlarındaki gibi bir takımı değil, derece ve başarı sıralamalarını gösterir. Uluslararası alanda gerçekleştirilen yarışların içerisindeki özel mayo renkleri de yine kendine özgüdür.

Örneğin; genel klasmanda liderlik mayosu İtalya Turu’nda pembe, Fransa Turu’nda sarı, İspanya Turu’nda ise kırmızıdır. Fransa Turu Bisiklet Mayo Renkleri (Tour de France)

-Sarı Mayo Fransa Bisiklet Turu’nda genel klasmanda en iyi zamana sahip sporcuya verilen mayodur. Sarı mayo turun en ünlü mayosudur. İlk kez 1919 yılında giyilmeye başlanmıştır. Sarı mayoyu ilk giyen Maurice Garin’dir. Mayo renginin sarı olmasının sebebi; organizatörlerin genel klasman liderinin dikkat çekmesini istemeleridir. Tur sponsoru olan L’Auto gazetesinin sarı renkli sayfalarını temsil eden sarı renk seçilerek turun mayo rengi olmuştur. Sarı mayoyu Tour de France’ta tam tamına 111 gün taşımayı başararak rekora imza atan kişi ise Eddy Merckx dir.

-Benekli Mayo Fransa Bisiklet Turu’nda en iyi tırmanıcıya verilen mayodur. Sarı mayodan sonra en değerli ikinci kategoridir. Dağlarda edilen puanlardan sonra 1. olan sporcuya “Dağların Kralı” ünvanı verilir. Benekli mayoyu ilk kazanan 1933 yılında Vicente Trueba’dir. Mayonun rengi sponsorlar arasında kararlaştırılmıştır. Poulain Chocolate adlı çikolata şirketinin, kırmızı puantiyeli çikolata paketlerinden dolayı mayo rengi bu şekilde belirlendi. Benekli mayoyu 7 kez kazarak rekoru elinde tutan kişi ise Richard Virenque’dir.

-Yeşil Mayo Fransa Bisiklet Turu’nda en çok puan toplayan sporcuya verilen mayodur. Puan toplama işlemi bitiş çizgisi ve etabın ortasındaki sıralamaya göre yapılır. Puan dağılımı sprinterlara daha uygun olduğu için yeşil mayoya sprint mayosu da denilir. Yeşil mayo sahibi sporcular için en doğru tanımlama şekli “En İstikrarlı Bitirici”dir. Yeşil mayoyu 6 sene boyunca kazanarak rekoru elinde tutan sporcu Eric Zabel’dir.

-Beyaz Mayo Fransa Bisiklet Turu’nda en iyi genç (25 yaş altı) bisikletçiye verilen mayodur. Beyaz mayoyu almaya hak kazanan sporcu için puan hesaplanması işlemi sarı mayodaki gibidir. Burada genel klasman baz alınır.
İtalya Bisiklet Turu Mayo Renkleri (Giro d’Italia)

-Pembe Mayo (Maglia Rosa) Bütün etapların zamanlarını toplayarak en az süreye sahip olana verilir. 1931 yılında bu turu düzenleyen La Gazetta dello Sport gazetesi pembe renkli kağıt kullandığı için mayonun rengi bu şekilde belirlenmiştir.

-Siklamen Renkli Mayo (Maglio Ciclamino) Sprint ödülüdür. Etaplardaki gol noktası ve yol ortasındaki sprint noktalarını geçen sıralarına göre sprint puanı verilir ve en fazla puan alan sporcuya da bu ödül verilir.

-Yeşil Mayo (Maglia Verde) Tırmanışçı ödülüdür. 1933 yılından itibaren verilmeye başlanan mayonun rekoru 7 kere giymeye hak kazanan Gino Bartali’nindir.

-Beyaz Mayo (Maglia Bianca) 25 yaş altındakiler arasında bütün etaplarda en iyi olana verilen mayodur. 1976 yılında verilmeye başlanan mayo 1994 yılında iptal edilip 2007 de tekrar uygulamaya konulmuştur.

-Siyah Mayo (Maglia Nera) Toplam puanın en sonuncuna verilen mayodur. 1946 da verilmeye başlanıp 1952 de iptal edilmiştir. 1993 yılında Dali Mauritzo şaka amaçlı giymiştir. 2008 yılında tekrar verilmeye başlanmıştır.

Cumhurbaşlanlığı Bisiklet Turu Mayo Renkleri (Tour of Turkey)

-Turkuaz Mayo Turun ana rengi olan turkuaz mayo genel klasman lideri tarafından giyilen mayodur. Fransızca Türk kelimesinin söylenişinden dolayı Türk mavisi anlamındadır.

-Kırmızı Mayo En iyi tırmanışçıya dağ etabı ve tırmanma kapılarından verilen mayodur.

-Yeşil Mayo Sprint etap ve kapılarında toplanan puanlarla, en iyi sprinter bisikletçi tarafından giyilen mayodur.

-Beyaz Mayo Her etap sonunda, puan kapılarında en fazla puan toplayan bisikletçi tarafından giyilen mayodur. Türkiye güzellikleri mayosu da denmektedir.